fbpx

80 százalékos adófelajánlás az éves TAO-ból, adómegtakarítással

TAO adójóváírás adófelajánlásért cserébe
Az adófelajánlás keretében a társaságoknak lehetősége nyílik a társasági adójuk maximum 80 százalékát az adóhatóságon keresztül felajánlani filmalkotások és látvány-csapatsport támogatására. A felajánlott összeg után a társaság adójóváírásra lesz jogosult, amit a NAV ír jóvá az adófolyószámlán.
Az adófelajánlás nem jár semmilyen kockázattal, hiszen a folyamat az állami adóhatóságon keresztül valósul meg.  A kapcsolódó adminisztráció lebonyolítását pedig adótanácsadón keresztül el lehet végezni úgy, hogy végül a Társaságok részéről mindössze a támogatási dokumentumok aláírására van szükség.
TAO felajánlás – év közben is van lehetőség az adófelajánlásra
Érdemes tisztában lenni azzal is, hogy adófelajánlásra az év közbeni társasági adó előlegből is van lehetőség és ebben az esetben még magasabb, a felajánlott összeg 6,5 százalékának megfelelő nagyságú adójóváírás is elérhető.
Adótanácsadóink az adófelajánlás lebonyolításában, illetve olyan szervezetek kiválasztásában is tudnak segíteni, amelyek az érintett szakszövetségek által jóváhagyott sportfejlesztési programmal rendelkeznek.
Adófelajánlást, vagy adókedvezményre jogosító közvetlen támogatást válasszuk
Amennyiben a társaság eredményét és közvetlenül a társasági adót, a következő évi adóelőlegfizetési kötelezettségünket szeretnénk csökkenteni, akkor javasolt lehet adókedvezményre jogosító támogatás választása látványcsapatsport támogatás keretében. Minden más esetben a biztonságosabb, egyszerűbb, és kisebb adminisztrációs teherrel járó adófelajánlás alkalmazását javasoljuk. Kérdés esetén bátran forduljon hozzánk.
A bejegyzés szerzője Dr. Bulátka Ottó, az RSM Hungary szakértője. Az RSM Blog az Adó Online szakmai partnere.
Forrás: rsm.hu/blog
A cikk ITT érhető el: https://www.rsm.hu/blog/adotanacsadas/2022/04/80-szazalekos-adomegtakaritas-az-eves-tao-bol-adofelajanlassal
Hirdetés

Töltse le ingyenesen „A 2022. évi őszi adóváltozások” című 3 részes összefoglaló írást!Szerezzen első kézből, a Pénzügyminisztérium szakembereitől információt a 2023. január 1-jén életbe lépett adóváltozásokkal kapcsolatban.Regisztráljon, és azonnal érkezik az anyag első része!

The post 80 százalékos adófelajánlás az éves TAO-ból, adómegtakarítással appeared first on Adó Online.