fbpx

Januártól szigorodik a jogszabály, megszűnik a mérlegképes könyvelői távoktatás

2024-től módosul a mérlegképes könyvelő képzésre vonatkozó hatályos jogszabály, a kurzus hatósági képzéssé alakul át. Ugyan a pontos közlemény még nem jelent meg, azt már most is tudni: az eddig jól működő távoktatási rendszer januárral megszűnik, a helyére a jelenléti oktatás lép.

A magyar-amerikai kettősadóztatást elkerülő egyezmény felmondása és annak adójogi következményei

A szerződés felmondásának a már letelepedett és jól működő amerikai beruházásokra nem lesz lényeges hatása, azonban az új befektetések számára elriasztó hatása lehet. Az amerikai tulajdonú vállalkozások számára talán a legfontosabb kedvező hír, hogy a magyar kormány nem alkalmaz forrásadót.

Több ezer Microsoft Exchange Szerver sebezhető, köztük több magyar is

Több tízezer sebezhető Microsoft Exchange e-mail szerver érhető el az internet irányából, amelyek távoli kódfuttatást lehetővé tévő hibáktól szenvednek. Az oka az, hogy ezeken a szervereken régi, már nem támogatott verziók futnak, amelyek semmilyen frissítést nem kapnak. A hibák között található kritikus súlyosságú.

The post Több ezer Microsoft Exchange Szerver sebezhető, köztük több magyar is first appeared on Nemzeti Kibervédelmi Intézet.