fbpx

Elfogadták a költségvetés módosítását

Az Országgyűlés elfogadta a rezsivédelmi költségvetés módosítását, amely négyszeresére emeli a Rezsivédelmi Alap összegét, ezzel biztosítva, hogy minden magyar család továbbra is a rezsicsökkentett árat kapja az átlagfogyasztás mértékéig – közölte a Pénzügyminisztérium.

The post Elfogadták a költségvetés módosítását appeared first on Adó Online.

Niveus: nem szedhetik be az önkormányzatok a települési adót magáncégeken keresztül

Több, anyagilag nehéz helyzetben lévő önkormányzat is mérlegeli azt, hogy különböző települési adókat vezetne be, így a Kúria „légiutas-adóról” szóló ítélete fontos forrás lehet nekik és a települési adó fizetésére kötelezett magánszemélyeknek is arra vonatkozóan, hogy települési adót milyen keretek között lehet bevezetni – foglalja össze a Niveus Consulting Group.

The post Niveus: nem szedhetik be az önkormányzatok a települési adót magáncégeken keresztül appeared first on Adó Online.

A ChatGPT veszélyeire figyelmeztet az EUROPOL

Az Európai Unión belüli rendőrségi együttműködés legfontosabb intézménye, az Europol figyelmeztetést adott ki, miszerint a mesterséges intelligencián alapuló rendszerek – mint például a ChatGPT – rosszindulatú tevékenységekre is felhasználhatóak. A kiberbűnözői csoportok a ChatGPT-hez hasonló chatbotokat felhasználhatják social engineering támadásokhoz, dezinformációs kampányokhoz és egyéb kiberbűnözői tevékenységekhez. Továbbá az ehhez hasonló technológiák jelentősen felgyorsíthatják a támadási […]

The post A ChatGPT veszélyeire figyelmeztet az EUROPOL first appeared on Nemzeti Kibervédelmi Intézet.